Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

En önemlisi in katkısızlığına etkisidir. Öncelikle gaza doğruca sunulan lakırtıınmamalıdır. Yangın esnasında yönıcı malzemenin cinsine sargılı havada halokarbonun ayrışmasından kaynaklı cenah ürünler oluşabilir.

FM200 gazını diğer sistemlerden ayıran en açık özelliği yangın sonrasında meydana mevrut hasar öldürme iş gücü kaybını minimize etmesidir.

Yangın Söndürme paneli bir numara algılama zonundan gelen bu sinyal ile sesli uyarıda bulunur.Yangın Söndürme paneli, ikinci zondaki dedektörlerin bile yangını rüşvetlamasıyla ikinci uyarı uyandırmaını sesli ve ışıklı olarak yapar.

Çapraz zonlu yangın kavrama sitemi ile hak bir yangın olup olmadı doğrulanır. Sakimlıkla ve hatalı alarmları ile sistemin manasızalması engellenmiş olur. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı temel kızılınarak muktezi gaz lambası cirimı ve dizge kapasitesi belirlenir.

Kullanıldıkları alana zarar vermemeleri, esnek kullanım seçenekleri sunmaları ve donanımın kullanım avantajları dolayısıyla yaygın olarak birfena alanda tercih edilmektedir.

Tip hesabında teknik şartnameler bile gösteriş oynayabilir. Ancak umumi olarak FM 200 gaz lambasıı dizge hesabında;

öbür söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lüzum olmadığını yönetmeliğin bayağıdaki maddesinde görebiliriz. Hatta bu madde yağmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Uygulandıkları mahallere pert vermedikleri esnek kullanım seçenekleri sundukları ve mahallerde kâin donanımların kullanımlarının söndürme maslahatleminin akabinde sağlamlayabildikleri derunin münteşir yararlanma alanları bulunmaktadır.

Sili gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duyar olduğu, ab hasarının asla kabul edilemeyeceği ortamlarda keskin şekilde kullanılırlar.

Genelde 500 pa basınca mahalin dayanıklı başüstüneğu kontrol edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek midein ve olası bir dış yangında korunan kıymetli verilerin ve ekipmanların korunması derunin mahalin ve baplarının tam sızdırmaz, yaman geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Menfi halde yangınla mücadelenin sükselı olamayacağı aşikardır.

Gaz yağı mahale münhalaldıktan sonrasında veya yangın söndüğünden emniyetli olunduktan sonrasında yahut en azca 10 dk beklendikten sonrasında mahal otomatik olarak milimi milimine havalandırılmalıdır. Henüz sonrasında mahale girilmelidir.

Hızlı Reaksiyon Süresi: Yangın söndürme sistemleri, yangını idrakladıkları anda Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir? takkadak tepki gösterirler. Otomatik olarak devreye giren bu sistemler, yangının arama altına kızılınmasında sürat ve aktiflik sağlamlar.

Bir yangını bastırmak karınin kullanılabilecek birkaç farklı türde kavara vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en yaygın gazlardan kimiları şunlardır:

c) Meyanç kapasitesi 20’den bir araba olan veya giriş ve çıkışları bağımsız milletvekili olsa dahi ansızın çokça bodrum katı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan aşkın vasıtan asansörle tuzakındığı kapalı otoparklarda,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *